بحـث
المواضيع الأخيرة
طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
ونطرق إلى إن يكون بهذا الشكل
وفى الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيومبيكون أفضل
بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيتزيتون
(وده السر في تماسك ألطبقه الخارجيه
) ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحمجيدا)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليطعشر دقائق
بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
ونقلبها في الخليط
ومهم جدا الضغطبراحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره
[/center]
[url=http://fashion.azyya.com/][/url]
[center]البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
كلها أسماءواحده
المقادير
إناحعمل لكم نصف كيلو فقط وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاو زينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقة صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص أو ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلي
كلها أسماءواحده
المقادير
إناحعمل لكم نصف كيلو فقط وانتو طبعا زودوا الكميه لو عاو زينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلوستيك بقرى أو بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقة صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص أو ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلي
الطريقة
أول حاجه نضع اللحم في الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقة اللحمأو اى أداه حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة
أول حاجه نضع اللحم في الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقة اللحمأو اى أداه حتى تكون طبقته رفيعة وليست سميكة
ونطرق إلى إن يكون بهذا الشكل
وفى الكبة نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم
بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيومبيكون أفضل
بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقة صغيره زيتزيتون
(وده السر في تماسك ألطبقه الخارجيه
) ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص منماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحمجيدا)
وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليطعشر دقائق
بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
ونقلبها في الخليط
ومهم جدا الضغطبراحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
إذا أردنا قليه في نفس اليوم يبقى نضعه في التلاجه حوالىنصف ساعة قبل القلى وكده النتيجة حتبقى أفضل كتير
ملحوظة
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماطحتى لا يتفكك فى الزيت
إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزينولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
ملحوظة
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماطحتى لا يتفكك فى الزيت
إذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره في إطباق للتخزينولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره
وده شكله بعد التحمير
ما شاء الله الزيت كما هو نضيف لان ألطبقه الخارجيه لم تتفكك
ما شاء الله الزيت كما هو نضيف لان ألطبقه الخارجيه لم تتفكك
بسمة وزهرة- عضوية ذهبية
-
عدد المساهمات : 1616
نقاط : 2407
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/03/2010
الموقع : الجيزة
فرحانة بالملتقى وناسه
رد: طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
ايوة كده
عايزين ندخل الملتقى
نسال حانفطر ايه النهارده
علشان مانغلبش
روعه
بسمتنا الجميله
اكله سهله جدااا
ان شاء الله نجرب
ونقووووووول
عايزين ندخل الملتقى
نسال حانفطر ايه النهارده
علشان مانغلبش
روعه
بسمتنا الجميله
اكله سهله جدااا
ان شاء الله نجرب
ونقووووووول
قمرالزمان- موقوف
- عدد المساهمات : 1079
نقاط : 1632
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 10/03/2010
الموقع : ملتقى الكلمة والقلم
سعيد
رد: طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
هتبقى جميلة لانى جربتها امس
شكرا قمر على مرورك الرائع
شكرا قمر على مرورك الرائع
بسمة وزهرة- عضوية ذهبية
-
عدد المساهمات : 1616
نقاط : 2407
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/03/2010
الموقع : الجيزة
فرحانة بالملتقى وناسه
رد: طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
روعة بسومة كل سنة وانت طيبة ياقمر
منى كمال- مدير الدعم الفني
- عدد المساهمات : 121
نقاط : 165
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 24/02/2010
رد: طريقة عمل البفتيك أو الستيك أو اسكالوب اللحم
وانتى طيبه حبيبتى منىمنى كمال كتب:روعة بسومة كل سنة وانت طيبة ياقمر
يا اغلى صديقه
وكل سنة وانتِ
بخير
بسمة وزهرة- عضوية ذهبية
-
عدد المساهمات : 1616
نقاط : 2407
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 17/03/2010
الموقع : الجيزة
فرحانة بالملتقى وناسه
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل جراب موبايل
» طريقة تغسيل الميت بالصور
» طريقة جديدة لتقديم الحروف للاطفال
» عشرون طريقة للأم الذكية ساعدي زوجك على ممارسة أبوته
» طريقة تغسيل الميت بالصور
» طريقة جديدة لتقديم الحروف للاطفال
» عشرون طريقة للأم الذكية ساعدي زوجك على ممارسة أبوته
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد أكتوبر 16, 2016 1:37 pm من طرف مصطفي غريب
» بين المرأة و الشمعة أكثر من حكاية وقصيدة
الأحد أكتوبر 16, 2016 1:29 pm من طرف مصطفي غريب
» الشمعة أم وزوجه !!
الأحد أكتوبر 16, 2016 1:25 pm من طرف مصطفي غريب
» خواطر للمحبين والعاشقين !!
الأحد أكتوبر 16, 2016 1:22 pm من طرف مصطفي غريب
» القلوب ثلاثة اقسام :- 1 - قلب سليم 2 – قلب مريض 3 – قلب ميت
الخميس أكتوبر 13, 2016 10:23 am من طرف مصطفي غريب
» ها هو الحب العشقي ؟ ولم نجده في زماننا هذا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الخميس أكتوبر 13, 2016 10:14 am من طرف مصطفي غريب
» هل الحب في حاضرنا هذا اخذ معناه الحقيقي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ( 2 )
الخميس أكتوبر 13, 2016 10:08 am من طرف مصطفي غريب
» بالحب تحيا القلوب :
الخميس أكتوبر 13, 2016 9:57 am من طرف مصطفي غريب
» هل الحب في حاضرنا هذا اخذ معناه الحقيقي ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ( 1 )
الأربعاء أكتوبر 12, 2016 11:27 am من طرف مصطفي غريب
» فلتكن شمعة تضيء الطريق للاخرين
الأربعاء أكتوبر 12, 2016 11:19 am من طرف مصطفي غريب